Άνοιξη και στα σχολεία της πόλης με κτηριακές παρεμβάσεις και όμορφες τοιχογραφίες

Τα έργα στα σχολεία της πόλης, πολλά από τα οποία δεν είχαν συντηρηθεί επί δεκαετίες, συνεχίζονται, με εκτεταμένες κτηριακές παρεμβάσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν επίσης την ενεργειακή αναβάθμιση 10 σχολικών συγκροτημάτων, αλλά και τη βελτίωση της προσβασιμότητας με την εγκατάσταση ραμπών, χώρων υγιεινής ΑμεΑ αλλά και ασανσέρ.

Με τη δημιουργία, επιπλέον, τοιχογραφιών στους εξωτερικούς αλλά και τους εσωτερικούς χώρους, τα σχολεία της πόλης άλλαξαν όψη!

Την περίοδο 2019 – 2023, έχουν υλοποιηθεί έργα ύψους 4.189.200 ευρώ στα 48 σχολεία του Χαλανδρίου.

Παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα

1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο: Στο σχολικό συγκρότημα ολοκληρώθηκε πρόσφατα το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης με έργα στεγάνωσης και θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων και αντικατάσταση λαμπτήρων με LED.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης κτηριακές παρεμβάσεις και ελαιοχρωματισμοί στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους.

Την ανανεωμένη εικόνα του σχολικού συγκροτήματος συμπλήρωσαν τα δύο καταπληκτικά graffiti που φιλοτεχνήθηκαν στους εξωτερικούς τοίχους.

Στο 1ο Λύκειο, στο παλαιότερο της πόλης, οι Ολλανδοί καλλιτέχνες Michel Velt και Roos Vink, δημιούργησαν «Το δέντρο της σοφίας», με έμπνευση από τα δέντρα της νεραντζιάς που αφθονούν γύρω από το σχολείο αλλά και σε όλο το Χαλάνδρι.

Στο 1ο Γυμνάσιο, η Αργεντίνα ζωγράφος και εικαστικός Juana Page δημιούργησε την τοιχογραφία «The healer – Ο θεραπευτής», που αναφέρεται στις υψηλές αναζητήσεις που μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά για τη συνείδηση, η οποία απεικονίζεται με τις μορφές των πουλιών.

Στο δικό της πολύχρωμο, μαγικό κόσμο, γύρω από το κίτρινο πουλί που η ίδια είχε ζωγραφίσει σε προηγούμενο ταξίδι της από το Μπουένος Άιρες , «τα μπλε της ζωγραφιά της έμπλεξαν με τα μπλε του ουρανού», όπως σχολίασε η αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Έλενα Χριστούλη.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος και τα γήπεδα μπάσκετ.

3ο Δημοτικό – Ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

4ο Δημοτικό – Ολοκληρώθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης. Υλοποιούνται ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

4ο-10ο Νηπιαγωγείο – Ολοκληρώθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης. Έγιναν ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Ο ζωγράφος Χρήστος Ρουμελιώτης θα δημιουργήσει και ένα καινούριο graffiti στο σχολείο.

14ο Νηπιαγωγείο – Δημιουργούνται χώροι υγιεινής ΑμεΑ.

11ο Δημοτικό – Δημιουργούνται χώροι υγιεινής ΑμεΑ και ανακατασκευάζονται τα γήπεδα άθλησης.

1ο Δημοτικό – Πλήρης ανακαίνιση των χώρων υγιεινής.

Δείτε περισσότερα για τα έργα προσβασιμότητας και τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος για την ενεργειακή αυτονομία των σχολείων στο σύνδεσμο: https://bit.ly/43LPJg9