«Εκπαιδευτικοί μένουν σε αυτοκίνητα και κάμπινγκ»: Καταγγελίες για εξώσεις σε νησιά για να εξυπηρετηθούν τουρίστες

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης σε δημοφιλείς προορισμούς όπου αναγκάζονται το καλοκαίρι να αφήσουν τα σπίτια που διαμένουν για να δοθούν σε τουρίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη Μύκονο και διαμένουν στο αυτοκίνητο επιλέγουν να μην βγουν στο γυαλί, φοβούμενοι πως θα απολυθούν και θα στοχοποιηθούν. «Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Τέσσερις άνθρωποι σε ένα διαμέρισμα και οι δύο κοιμούνται στην κουζίνα».

Ο Γιάννης Μιλιάδης, πρόεδρος Εκπαιδευτικών Θήρας και Νήσων, ανέφερε πως «υπάρχουν προβλήματα στη Σαντορίνη, τη Μύκονο και γενικά στη νησιωτική Ελλάδα. Να σας πω ένα περιστατικό από τη Μύκονο: από τέλη Απριλίου εκπαιδευτικοί άφησαν τα σπίτια τους, φιλοξενούνται μέχρι τέλος Μαΐου σε ξενοδοχειακές μονάδες. Και μέχρι να τελειώσει η εκπαιδευτική χρονιά θα ψάχνουν που θα μείνουν». 

«Έχουμε συναδέλφους που μένουν σε αυτοκίνητα, σε κάμπινγκ, που φιλοξενούνται από άλλους. Δεν είναι απλά ότι τα σπίτια είναι ακριβά, αλλά πως δεν υπάρχουν σπίτια. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στους εκπαιδευτικούς, είναι στους γιατρούς, τους νοσοκόμους, άνθρωποι που έρχονται για σεζόν», σύμφωνα με τον κ. Μιλιάδη. 

«Είναι τεράστιο πρόβλημα και πιστέψτε με η τοπική κοινωνία προσπαθεί να βοηθήσει, ο κόσμος της Σαντορίνης. Πρέπει όμως το ζήτημα να πάει στην πολιτεία να δώσει οριστική λύση. Πριν λίγους μήνες η υπουργός Παιδείας είπε πως θα δοθούν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς των νησιών αλλά ακόμα τα περιμένουμε. Το πρόβλημα είναι τεράστιο», συμπλήρωσε.