Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση: «Προσπάθησαν να βάλουν “φρένο” σε χρηματοδοτήσεις 730.000 ευρώ»

Με παρέμβασή της η παράταξη του δημάρχου Στράτου Σαραούδα τονίζει ότι «Συγκεκριμένες παρατάξεις και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι προσπάθησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να σταματήσουν με την αρνητική τους ψήφο χρηματοδοτήσεις ύψους 730.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής για έργα υποδομής στη Μεταμόρφωση».

Η παράταξη του δημάρχου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι χρηματοδοτήσεις αφορούσαν «την προσθήκη δύο ορόφων πάνω από τα τοπικά ιατρεία του Δήμου Μεταμόρφωσης, ώστε να μπορούμε να διεκδικήσουμε να γίνουν Κέντρο Υγείας και την προσθήκη ενός ορόφου πάνω από τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων βρεφών, όπως γίνεται στον βρεφονηπιακό σταθμό της Καναπίτσας».

Παράλληλα, η «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση» τονίζει ότι ο λόγος είναι πως «δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να αντιπαραθέσουν απέναντι στα εκατομμύρια των χρηματοδοτήσεων και το αναμφισβήτητο έργο μας. Αυτό φοβούνται, αυτό τους ενοχλεί. Σε αυτό προσπαθούν να βάλουν φρένο».

Μάλιστα η παράταξης του δημάρχου στην παρέμβασή της παραθέτει και τα ονόματα των παρατάξεων, αλλά και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων οι οποίοι σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση είναι οι παρακάτω:

Για την επέκταση των τοπικών ιατρείων
Η δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ (επικεφαλής: Γιώργος Χρονόπουλος).
Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Φώτης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Τσίκνας.
Για την επέκταση των παιδικών σταθμών
Οι δημοτικές παρατάξεις ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ (επικεφαλής Γιώργος Χρονόπουλος και ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ επικεφαλής Σάββας Νάνος).
Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Φώτης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Τσίκνας.

Τέλος η παράταξη του δημάρχου αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Σημειωτέον ότι θα μπορούσαν αν δεν ήθελαν να υπερψηφίσουν, να ψηφίσουν με υπευθυνότητα “λευκό” (όπως άλλοι έκαναν). Και να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη. Με χαρά μας άλλωστε, όταν η ευθύνη σχετίζεται με τόσο σημαντικά έργα υποδομής που και οι ίδιοι είχαν υπερψηφίσει στο παρελθόν.

Αλλά να ξέρουν ότι ο λαός είναι σοφός και ξέρει ποιος δουλεύει για τη Μεταμόρφωση και ποιος τους δουλεύει”. Και ότι εμείς, δεν πρόκειται για σταματήσουμε το έργο μας. Γιατί εμείς δεν δουλεύουμε για τις εκλογές, δουλεύουμε για τη Μεταμόρφωση».