«Ποδηλατώντας με ασφάλεια στην πόλη» από το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού και τον ΟΚΑΠΑ

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού και ο ΟΚΑΠΑ, διοργανώνουν το καινοτόμο πρόγραμμα:

«Ποδηλατώντας με ασφάλεια στην πόλη»: μαθήματα Αστικής Ποδηλασίας και Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023.

Πέρας προσέλευσης 10:30 π.μ.

Σημείο Συνάντησης και Τερματισμός:

Πέτρινο Περίπτερο, Πλατεία Σιαδήμα, Φιλοθέη.

🏁 Ώρα Εκκίνησης 11:00 π.μ.

🔹Θεωρητική κατάρτιση στην Ασφαλή Ποδηλασία.

🔹Έλεγχος ποδηλάτων από την Cyclestore.

ℹ️ Για τη συμμετοχή των ανήλικων παιδιών είναι απαραίτητη η ονομαστική τους εγγραφή στον σύνδεσμο:

🚲 Μικροί και μεγάλοι φοράμε τα κράνη μας, παίρνουμε μαζί την καλή μας διάθεση και φύγαμε για μια Ποδηλατάδα η οποία θα ολοκληρωθεί με μουσική, street party και κεράσματα.

-Έλατε να ποδηλατήσουμε όλοι μαζί με διακεκριμένους αθλητές και μέλη της «Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες» και να ενημερωθούμε για βασικές αρχές της οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής από το Ίδρυμα «Άρης Σταθάκης».

-Μαζί μας θα παρευρεθούν οι Δρομείς Ελπίδας, ενώ για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων ποδηλατών θα μας συνοδεύουν με μηχανοκίνητα δίκυκλα οχήματα Πιστοποιημένοι Διασώστες και Μέλη της Λέσχης V Strom Riders Hellas.

-Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της γνώσης των παιδιών, μέσω βιωματικής και πρακτικής εκπαίδευσης, σε θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του ποδηλάτου, με βασικό στόχο τη μέγιστη δυνατή διασφάλιση της ακεραιότητάς τους.

-Με τα εφόδια που παρέχει το Πρόγραμμα επιτυγχάνεται μια σημαντική βελτίωση των βασικών και εξειδικευμένων γνώσεων που προάγουν την οδική ασφάλεια των ποδηλάτων, των οποίων η πιθανότητα για συμμετοχή σε δυστυχήματα είναι αυξημένη, ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά συνειδητοποιούν την αξία της ασφαλούς χρήσης του πρώτου μεταφορικού τους μέσου, καλλιεργώντας πρότυπα υγιούς συμπεριφοράς στο δρόμο που θα τους ακολουθούν για όλη τους τη ζωή.

Σας περιμένουμε να ποδηλατήσουμε όλοι μαζί!