Το 2ο Γυμνάσιο Χολαργού στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίηση με τίτλο «Υμηττός χωρίς πλαστικά»

Με κεντρικό στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, ο ΣΠΑΥ Υμηττός ξεκίνησε δυναμικά ένα καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίηση με τίτλο «Υμηττός χωρίς πλαστικά», στο πλαίσιο του μεγάλου και πρωτοποριακού σχεδίου που έχουμε θέσει σε εφαρμογή με σκοπό να κάνουμε τον Υμηττό το πρώτο «Βουνό χωρίς πλαστικά» της χώρας.

Το πρόγραμμα έχει βιωματικό χαρακτήρα και θα εκπονηθεί σε 48 σχολεία γύρω από τον Υμηττό με χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο ΣΠΑΥ μέσω του Πράσινου Ταμείου.

Η αρχή έγινε με τους μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Χολαργού που επισκέφθηκαν τον Υμηττό, εξερεύνησαν τα μονοπάτια του βουνού, γνώρισαν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, ενημερώθηκαν για τις απειλές του δασικού οικοσυστήματος και έβαλαν τα δυνατά τους για έναν ‘’Καθαρό Υμηττό’’ με δράση απομάκρυνσης, καταγραφής, διαλογής και ανακύκλωσης των απορριμμάτων που συγκέντρωσαν από το βουνό.

Στο σημείο της δράσης βρέθηκε και ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος μεταφέροντας θερμές ευχαριστίες προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την ενεργή συμμετοχή τους.

Οι δράσεις συνεχίζονται δυναμικά!