Αποκάλυψη βόμβα για την τραγωδία των Τεμπών

Σε μια αποκάλυψη βόμβα μέσω της «Ζούγκλας» που αφορά τη συγκάλυψη των στοιχείων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη προχώρησε ο δικηγόρος Λάρισας Γιώργος Μπαρτζώκης.

Συγκεκριμένα σε ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο έχει στην κατοχή του και παρέδωσε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ακούγεται μέρος των συνομιλιών μεταξύ του προφυλακισμένου σταθμάρχη και του διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ στην Αθήνα οι οποίες δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας και όπως λέει «τις απέκρυψαν προκειμένου το σύστημα να κουκουλώσει την υπόθεση». Πρόκειται για τη μοιραία συνομιλία που έστειλε στον τάφο 57 ανθρώπους. 

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκης στη «Ζούγκλα»:

«Έχω στην κατοχή μου ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγεται η φωνή του προφυλακισμένου σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά ο οποίος λέει “ θα αφήσω το 63 να φύγει διότι φωνάζει ο κόσμος λόγω της καθυστέρησης”. Tην ίδια στιγμή ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ στην Αθήνα, Παντελής Κούκας ακούγεται να του λέει…”έγινε έγινε”.

Ο προφυλακισμένος σταθμάρχης του απαντάει… “εντάξει”. Aλλά  την ώρα που ο σταθμάρχης κλείνει το τηλέφωνο ο διευθυντής κυκλοφορίας Παντελής Κούκας του λέει  με πολύ αγωνία και φωναχτά “όχι – όχι”. Προφανώς καταλαβαίνει ότι το τρένο μπαίνει στη λάθος γραμμή. Αλλά είναι πλεόν αργά. Ο Σαμαράς έχει ήδη κατεβάσει το ακουστικό και από εκεί και πέρα γεννάται το ερώτημα γιατί ο Κούκας δεν επικοινώνησε ξανά;

Κι εδώ έρχονται να επιβεβαιωθούν οι αρχικές πληροφορίες μου ότι ο Σαμαράς αποχώρησε και γι’ αυτό προφανώς δεν μπορούσε να τον εντοπίσει ο Κούκας.  Πρόκειται για ηχητικό ντοκουμέντο που κανένα συστημικό και πουλημένο κανάλι δεν παρουσίασε στη δημοσιότητα και πρόκειται για συγκάλυψη των στοιχείων της υπόθεσης από αυτούς που χειρίζονται την υπόθεση και από το κράτος. Εμείς θα ζητήσουμε την εξέταση του κ. Κούκα για να μας πει τη συνέχεια του ηχητικού του. Να μας πει τι έκανε μετά. Να δούμε εάν φέρει ευθύνη και αυτός. Και θα ψάξουμε κι άλλους να δούμε που φέρουν ευθύνη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, όποια θέση κι αν κατέχουν. Και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Θα την φτάσουμε την υπόθεση μέχρι τέλους. Θα πάνε φυλακή όλοι οι υπεύθυνοι που αδιαφόρησαν. Δεν θα γλυ

Δείτε την απομαγνητοφώνηση: