Βριλήσσια: Υπηρεσιακή Δήμαρχος η Β. Αρσένη – Αγιασμός σήμερα στο Δημαρχείο

Καθήκοντα υπηρεσιακής Δημάρχου Βριλησσίων ανέλαβε σήμερα η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ, Βούλα Αρσένη, μετά και την επίσημη παραίτηση του Ξ. Μανιατογιάννη. Η κυρία Αρσένη αναλαμβάνει να οδηγήσει εντός 15 ημερών το συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Ξ. Μανιατογιάννη, σε εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου Δημάρχου μέχρι τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου (τυπικά ο νέος Δήμαρχος θα παραμείνει έως τις 31/12/2023).

Η κα Αρσένη αναλαμβάνει υπηρεσιακά καθήκοντα Δημάρχου, λόγω του γεγονότος ότι είχε εκλεγεί πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στις δημοτικές εκλογές του 2019. Σήμερα το πρωί, πάντως, τελέστηκε αγιασμός στο γραφείο του Δημάρχου παρόντων στελεχών του ΟΚΠΑ και του προέδρου της 1ης Σχολικής Επιτροπής, Κώστα Λιακόπουλου, ο οποίος αναμένεται να αναβαθμιστεί σε διευθυντή του γραφείου Δημάρχου επικουρώντας το έργο της κυρίας Αρσένη για τις επόμενες 15 ημέρες.

Τι προβλέπει η διαδικασία

Η διαδικασία εκλογής νέου Δημάρχου προβλέπει ότι εντός 15 ημερών θα πρέπει να συγκληθεί η δημοτική ομάδα του παραιτηθέντος Δημάρχου Ξ. Μανιατογιάννη, προκειμένου να εκλέξει νέο Δήμαρχο. Η δημοτική ομάδα της Διοίκησης αριθμεί 10 Δημοτικούς Συμβούλους εκ των οποίων οι 5 φέρεται να στηρίζουν την υποψηφιότητα του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Κώστα Βαφειάδη. Προκειμένου να εκλεγεί νέος Δήμαρχος απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία, στην προκειμένη περίπτωση 6 ψήφοι. Αν κανείς υποψήφιος δεν συγκεντρώσει στις πρώτες δύο ψηφοφορίες την απαραίτητη πλειοψηφία, η διαδικασία οδηγείται σε τρίτη ψηφοφορία όπου πλέον απαιτείται σχετική πλειοψηφία.