Δημοσκόπηση Rass: Μεγάλη νίκη του Γιώργου Πατούλη – Πρώτη και με διαφορά η ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής

Μεγάλη νίκη του Γιώργου Πατούλη στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δείχνει η δημοσκόπηση της Rass που διενεργήθηκε για λογαριασμό του TheTOC και “φωτίζει” όμως και τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίσετε για Περιφερειάρχη Αττικής, ο Γιώργος Πατούλης προηγείται με συντριπτικά ποσοστά της τάξης σχεδόν του 35%, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο δεύτερος υποψήφιος, ο Γιάννης Σγουρός, ακολουθεί με μόλις 12,6%. Σημειώνεται βέβαια ότι υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, που είναι τηςς τάξης του 27%, αφού οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο.

Η “βαθμολογία” των ψηφοφόρων για τον νύν Περιφερειάρχη είναι ιδιαιτέρως θετική και αυτό εξηγεί και την μεγάλη του υπεροχή έναντι των άλλων υποψηφίων. Σε ποσοστό σχεδόν 50%, οι ψηφοφόροι της Περιφέρειας χαρακτηρίζουν τον Γιώργο Πατούλη πετυχημένο και μάλλον πετυχημένο, ενώ αρνητική βαθμολογία του δίνει το 38%.

Η θετική εικόνα για τον Γιώργο Πατούλη αποτυπώνεται και στην επόμενη κάρτα με τις θετικές γνώμες για το πρόσωπό του και τη θητεία του:

Στα “προσόντα” του Γιώργου Πατούλη, εκτός από το έργο στη διάρκεια της θητείας του, φαίνεται πως είναι και η μεγάλη αγνωρισιμότητα του νύν Περιφερειάρχη, που ξεπερνάει το 95%, ενώ δεύτερος έρχεται ο Γιάννης Σγουρός, με το υψηλό ποσοστό του 70%.

Η υποψηφιότητα Πατούλη για μια νέα θητεία και οι πολύ θετικές του επιδόσεις στις μετρήσεις, “φωτίζονται” και ερμηνεύονται καιαπό τη σαφή υπεροχή στην Περιφέρεια της Νέας Δημοκρατίας, όπως προκύπτει και από την κάρτα που ακολουθεί και αφορά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Στην ερώτηση για το ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις εκλογές με την απλή αναλογική, οι ψηφοφόροι δίνουν σαφές και μεγάλο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία– με ποσοστό 32,1%- ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 24,7%, το ΚΚΕ με 9,6% και μετά το ΠΑΣΟΚ με 8,8%, γεγονός που επιβεβαιώνει και άλλες μετρήσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη στην Αθήνα. Κοντά στο 3% βρίσκονται ακόμα το ΜεΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Στην παράσταση νίκης είναι επίσης σαφής η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, αφού το 76,9% των εκλογέων πιστεύει ότι θα έρθει πρώτο κόμμα.

Στο δείγμα των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Rass, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δηλώνει ότι ανήκει στο κέντρο (22,9%), ενώ υπάρχει μια σαφής πλειοψηφία όσων δηλώνουν αριστεροί ή κεντροαριστεροί (32,6), σε σχέση με όσους δηλώνουν δεξιοί και κεντροδεξιοί (29,8%).

Οσον αφορά την οικονομική τους κατάσταση, οι περισσότεροι δηλώνουν ότι είναι μέτρια, φθάνει δηλαδή για τα αναγκαία και υπάρχουν και δυσκολίες, ενώ ένα σημαντική ποσοστό (17,6%) δηλώνει ότι είναι κακή και δεν φθάνουν ούτε για τα αναγκαία.

Η ταυτότητα της έρευνας, με στοιχεία για τα δημογραφικά χαρακτηριστικά και τη γεωγραφική κατανομή του δείγματος.