Δύο ληστείες με θύματα ανηλίκους σε 20 λεπτά – Ανησυχία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Δυο ληστείες σε διάστημα είκοσι λεπτών καταγράφηκαν για ένα ακόμα βράδυ στο αστυνομικό δελτίο. Στις 10 και μισή στην οδό Αισώπου, ένας 14χρονος χωρίς να κρατά κάποιο αντικείμενο αλλά μόνο με την… στεντόρεια φωνή του άρπαξε από έναν συνομήλικο του το κινητό του τηλέφωνο και εξαφανίστηκε. Το θύμα «πάγωσε» αλλά τελικά βρήκε το κουράγιο να ειδοποιήσει την αστυνομία και λίγο αργότερα μια ομάδα ΔΡΑΣΗ συνέλαβε τον… φωνακλά αμούστακο ληστή. 

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Πριν περάσει λίγη ώρα, ένας 14χρονος δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα νεαρών στη συμβολή των οδών Θερμοπυλών και Πίνδου, στο Μοσχάτο. Οι δράστες τον ακινητοποίησαν με την χρήση σωματικής βίας, του πήραν ένα φορητό ηχείο και εξαφανίστηκαν. 

Πληροφορίες του zougla.gr, κάνουν λόγο για ιδιαίτερη ανησυχία στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας και κυρίως στους επικεφαλής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς η παραβατικότητα των ανηλίκων το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξητικές τάσεις και οι επιθέσεις με μαχαίρια ή σιδερογροθιές τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο «απειλώντας» την εικόνα της «ασφαλούς γειτονιάς» αλλά κυρίως βάζοντας σε κίνδυνο ζωές ανήλικων.