Εκλογές 2023: Σε ποιες περιφέρειες θα είναι υποψήφιοι οι πολιτικοί αρχηγοί 


Βρισκόμαστε 20 ημέρες πριν από τις εκλογές 2023 και η προεκλογική μάχη έχει ανάψει για τα καλά. Τηλεοπτικά σποτ, πολιτικές διαφημίσεις σε ραδιόφωνο και διαδίκτυο, αλλά και εξορμήσεις των υποψηφίων, την ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν τις περιοδείες τους.

Τα κόμματα έχουν παρουσιάσει τα ψηφοδέλτιά τους, όπως και τα ονόματα στο Επικρατείας, ενώ και οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν αποφασίσει σε ποιες περιφέρειες της χώρας θα είναι υποψήφιοι.

Πού θα είναι οι υποψήφιοι Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης

 Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αποφασίσει να είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, την Α’ Θεσσαλονίκης αλλά και στον Έβρο. 

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε τα Δωδεκάνησα, την Α΄ Πειραιά και τις Σέρρες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο Κρήτης, στον Νότιο Τομέα Αθήνας και την Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας θα είναι υποψήφιος σε Φθιώτιδα, Βόρειο Τομέα Αθηνών και Α’ Θεσσαλονίκης. 

Ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται να είναι υποψήφιος σε Αχαϊά, Β’ Πειραιά και Α’ Αθήνας.

Εν αναμονή του debate στις 10 Μαΐου

Στις 10 Μαΐου οι πολιτικοί αρχηγοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο debate που θα πραγματοποιηθεί στην ΕΡΤ.
Συντονιστής, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να είναι ο δημοσιογράφος, Γιώργος Κουβαράς, από την ΕΡΤ, ενώ ερωτήσεις θα υποβάλουν έξι δημοσιογράφοι, από κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Τα κόμματα συμφώνησαν ότι το debate θα έχει διάρκεια τρεις ώρες και θα περιλαμβάνει 5+1 θεματικές ενότητες. Όπως αποφασίστηκε, κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό με follow up από 15 δευτερόλεπτα ως 45 δευτερόλεπτα με συνολική διάρκεια 3 λεπτά.

Οι θεματικές ενότητες του debate
1η οικονομία – ανάπτυξη – απασχόληση
2η εξωτερική πολιτική και άμυνα
3η κράτος – θεσμοί – διαφάνεια
4η υγεία – παιδεία – κοινωνικό κράτος
5η περιβάλλον – ενέργεια
6η ελεύθερη χωρίς ερώτησες με τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών