“ΕΝΕΒΑΠ”: Ζητά να αποσυρθεί το θέμα με τις “Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις των Πευκακίων”

Κ. Δήμαρχε στο Δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 17 Μαϊου 2023 φέρνετε προς ψήφιση τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Πευκάκια.

Με μεγάλη έκπληξη είδα πως περιλαμβάνεται και η μονοδρομηση της οδου Αγίας Τριάδος.

Η οδος Αγίας Τριάδος δεν ανήκει καν στα Πευκάκια και οποιαδήποτε αλλαγή θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα εκτός των άλλων σε όλη την γειτονιά του Παραδείσου.

Με λύπη διαπιστώνω πως δεν υπολογίσατε καθόλου τους δεκάδες ελεύθερους επαγγελματίες στην συγκεκριμένη οδό και προχωράτε σε κάθετες αλλαγές χωρίς καμία διαβούλευση με τους ίδιους, αντιθέτως συζητήσατε πολλές φορές με μια ομάδα κατοίκων από τα Πευκάκια που με καμάρι δηλώνουν πως η μελέτη είναι δική τους.

Θα σας παρακαλούσα αν δεν γίνεται να αναβληθεί το συγκεκριμένο θέμα να εξαιρεθεί η οδός Αγίας Τριάδος και να προχωρήσουμε άμεσα σε διαβούλευση με τους συγκεκριμένους επαγγελματίες ώστε μέσα από τις δικές τους τοποθετήσεις και ιδέες να καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Δεν είμαστε αντίθετοι σε αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα μας, και σίγουρα δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για μονοδρομηση μιας κεντρικής οδού που στερείτε βασικών υποδομών όπως τα πεζοδρόμια.

Δεν γίνεται να προχωράτε σε τέτοιες αλλαγές σε οδό που υπάρχουν τόσα καταστήματα και να μην αναφέρεται τίποτα για συνολική ανάπλαση με δημιουργία θέσεων πάρκινγκ.

Η ανάπλαση προηγείται πάντα της μονοδρομησης.

Θέλουμε μια αγορά προσβάσιμη και ασφαλη για όλους και μεσα από διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους ανθρώπους που την ζουν καθημερινά θα βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μάκης Ταρλας

Πρόεδρος ΕΝΕΒΑΠ