«Καλοκαιρινό» το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 

Κάτι από… καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως μέχρι το τέλος του μήνα θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος του ANT1, Τάσος Αρνιακός έκανε λόγο για «μικρό καλοκαίρι» μέχρι τα τέλη του μήνα, με την έννοια πως δεν θα υπάρξουν σημαντικά φαινόμενα και βροχές.

Οι θερμοκρασίες αν και θα παρουσιάσουν σκαμπανεβάσματα, προς την γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την 28η Οκτωβρίου ο υδράργυρος θα κινηθεί πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, θα υπάρξουν λίγες βροχές μέχρι και το τέλος του Οκτωβρίου.

Τι καιρό προβλέπουν τα Μερομήνια για την 28η Οκτωβρίου

16-19 Οκτωβρίου Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (28- 30C) .Χαμηλότερες θερμοκρασίες με τη δύση του ήλιου (12 – 28 οC) . Τοπικά φαινόμενα χωρίς μεγάλες διαφορές.

20-27 Οκτωβρίου Πτωτικά θα κινηθεί η θερμοκρασία (19-25C). Μπόρες βροχές, καταιγίδες που γρήγορα θα απομακρυνθούν.

Η πρόγωση της ΕΜΥ

Τετάρτη

Στην Κρήτη, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και στα νότια Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ στα βορειοανατολικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία από τα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΠαρασκευήΣτα ανατολικά και νότια κυρίως ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται:

Το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Πηγή: real.gr