Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία που διοργάνωσε ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας με θέμα «Ψυχική Υγεία και ζωή» στην κατάμεστη Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022.

          Την εκδήλωση συντόνισε η Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Νότα Σοκορέλη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης. Ομιλητές ήταν η Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Βορείου Τομέα Ζωή Ράπτη, που παρουσίασε τις κυβερνητικές πολιτικές, ο Ψυχίατρος-Σεξολόγος-Καθηγητής Ψυχιατρικής EUC, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Δρ. Θάνος Ασκητής και η Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ. – Κοινωνιολόγος και Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, Ιωάννα Ροτζιώκου.

          Στην εκδήλωση συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης- Λυκόβρυσης Ασημίνα Αλεξάνδρου, ο Αρχιμανδρίτης π. Ευστράτιος Δελατόλας και πλήθος πολιτών.

          Ο κ. Μαυρίδης, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης παρέδωσε στους τρεις ομιλητές την έκδοση που παρουσιάζει την ιστορία του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης, δήλωσε σχετικά: «Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την ψυχική υγεία και την ενδοικογενειακή βία, η οποία δυστυχώς έχει γίνει ιδιαίτερα επίκαιρη ως θέμα. Ακούσαμε τους ειδικούς: τον κ. Ασκητή και την κα. Ροτζιώκου, αλλά και την Υφυπουργό κα. Ζωή Ράπτη που έχει την αρμοδιότητα της ψυχικής υγείας και είχε την πρωτοβουλία για αυτή την εκδήλωση. Επιστήμονες, Αστυνομία, Κυβέρνηση, Δήμοι και Κοινωνία των Πολιτών οφείλουμε να συνεργαστούμε για αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της ενδοοικογενειακής βίας.»