Με επιτυχία τα Μουσεία της πόλης του Αμαρουσίου τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), από τα Μουσεία της πόλης του Αμαρουσίου, τα οποία άνοιξαν τις πύλες τους και δέχτηκαν πλήθος επισκεπτών.

Το Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σμυρνής,ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για τις εορταστικές εκδηλώσεις, υπογραμμίζοντας το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.    

Στο πλαίσιο του εορτασμού, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας παρουσιάστηκε εξαιρετική ομιλία του κ. Νικόλαου Κωστάρα, Προέδρου του Δικτύου Προστασίας αυτόχθονων αγροτικών ζώων «ΑΜΑΛΘΕΙΑ», με τίτλο: «Οι ελληνικές φυλές αλόγων», από την οποία αποκομίσαμε το πόσο σημαντική είναι η προστασία και η διάσωση των τόσο ιδιαίτερων φυλών αλόγων που υπάρχουν σε βουνά και νησιά του ελλαδικού χώρου.

Στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο πραγματοποιήθηκε αξιόλογη εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Οικοτεχνία – Από το υφάδι στο υφαντό», μέσα από την οποία τα παιδιά έμαθαν τις βασικές αρχές της υφαντικής τέχνης, τη λειτουργία του αργαλειού και δημιούργησαν το δικό τους υφαντό.

Η γιορτή έκλεισε με την καθιερωμένη πανηγυρική παράσταση θεάτρου σκιών στο αμφιθέατρο του Σπαθάρειου Μουσείου με τίτλο: «Το γλέντι του Καραγκιόζη». Ο ταλαντούχος  νεαρός καραγκιοζοπαίκτης Στράτος Καμπισιούλης οδήγησε πραγματικά τους μικρούς και μεγάλους θεατές σε ξέφρενο γλέντι.