Ο Βλάσσης Σιώμος επικεφαλής κλιμακίου του ΣΠΑΠ συμμετείχε στον εθελοντικό καθαρισμό στο ΝΙΕΝ

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ επικεφαλής κλιμακίου του ΣΠΑΠ συμμετείχε στον εθελοντικό καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στο ΝΙΕΝ, προκειμένου να συνδράμει την δράση αυτή, βοηθώντας στον καθαρισμό του χώρου αλλά και για την καλύτερη πρόληψη εν όψη της προσεχούς αντιπυρικής περιόδου. 

Ο Εθελοντικός Καθαρισμός στο ΝΙΕΝ πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Πεντέλης σε συνεργασία με το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης και με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Πρασίνου και  της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Στη δράση αυτή συμμετείχαν το Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Πεντέλης, κοινωνικές ομάδες, πολλοί εθελοντές και πολλοί πολίτες. 

Με σύνθημα «Κρατάμε τον Δήμο μας Καθαρό» και αψηφώντας την βροχή οι παρευρισκόμενοι πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την δράση αυτή καθαρίζοντας τον χώρο εντός του πρώην  Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ). 

Στη δράση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Μητροπούλου, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πεντέλης Άντα – Χάνου Μπούσουλα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Ηλιόπουλος και η Υπεύθυνη του 3ου ΚΑΠΗ Μελισσίων Σοφία Ιορδανίδου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος  δήλωσε:

«Βρεθήκαμε σήμερα εδώ, στο χώρο εντός του ΝΙΕΝ για να πραγματοποιήσουμε εθελοντικό καθαρισμό σε αυτόν τον εξαιρετικά όμορφο χώρο. Μπορεί ο καιρός να μην μας βοήθησε, καθώς ήταν βροχερός, αλλά για εμάς δεν στάθηκε ανασταλτικός παράγοντας για την προγραμματισμένη δράση καθαρισμού, καταφέρνοντας να υλοποιήσουμε και να καθαρίσουμε με μεγάλη επιτυχία τον χώρο αυτό.

Στόχος των εθελοντικών καθαρισμών είναι εκτός από τον καθαρισμό να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας στις αστικές και περιαστικές περιοχές του Δήμου μας.

Ο ΣΠΑΠ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους διοργανώνει αλλά και συμμετέχει σε διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις των Δήμων – Μελών του, όπως η κάθε εποχή του χρόνου επιβάλλει. Τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις προληπτικές δράσεις, με καθαρισμούς και κοπές χόρτων, συντηρήσεις δασικών δρόμων κλπ, δράσεις οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων και κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος.

Θα συνεχίσουμε και τους επόμενους μήνες να πραγματοποιούμε αλλά και να συμμετέχουμε σε ανάλογες δράσεις στους Δήμους – Μέλη μας, με στόχο να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του πρασίνου των Δήμων – Μελών μας.

Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους ήρθαν σήμερα εδώ και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία η δράση αυτή».