Πάμε για κλειστά σχολεία νωρίτερα για Πάσχα 2023

Μπορεί οι εκλογές 2023 να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, όμως φαίνεται ότι «κλειδώνει» η 9η Απριλίου. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε τα σχολεία θα κλείσουν μία ημέρα νωρίτερα για το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία που γίνονται εκλογικά κέντρα κλείνουν την Παρασκευή πριν και τη Δευτέρα μετά τις εκλογές. Φέτος, όμως, αν ανακοινωθεί τελικά η παραπάνω ημερομηνία, θα συμπέσει με την Μεγάλη Δευτέρα στις 10 Απριλίου. Επομένως, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Απριλίου και έτσι θα κλείσουν νωρίτερα για τις διακοπές του Πάσχα, δηλαδή από την Πέμπτη.

Σημειώνεται ωστόσο ότι παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια θα λειτουργήσουν κανονικά όπως και στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2023

Οι διακοπές των μαθητών το Πάσχα διαρκούν δύο εβδομάδες στα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια.

Το 2023, η Κυριακή του Πάσχα 2023 γιορτάζεται την Κυριακή 16 Απριλίου 2023 για τους ορθόδοξους. Τα σχολεία κλείνουν για το Πάσχα 2023, την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Συγκεκριμένα φέτος θα κλείσουν στις 7 Απριλίου 2023, ενώ αν γίνουν οι εκλογές στις 9 του μήνα, η τελευταία μέρα των μαθημάτων θα είναι η Πέμπτη 6 Απριλίου.

Τα σχολεία θα ανοίξουν πάλι μετά το Πάσχα, στις 24 Απριλίου 2023.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι 2023

Οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για το πρόγραμμα της νέας χρονιάς, έγιναν φυσικά από τον Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες που θα κλείσουν τα σχολεία και θα αρχίσουν οι εξετάσεις είναι οι εξής:

  • Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023
  • Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.
  • Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Πιο συγκεκριμένα όμως, στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχολικές αργίες ορίζονται ως εξής:

  • Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου
  • Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά
  • Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου