Σχολικό λεωφορείο στα Βριλήσσια παγιδεύτηκε στο οδόστρωμα λόγω καθίζησης – Σώοι όλοι οι μαθητές

Σχολικό λεωφορείο παγιδεύτηκε στην οδό Αλφειού, στα Βριλήσσια, όταν το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση και υποχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής 27/1.

Στο σχολικό λεωφορείο επέβαιναν 10 μαθητές, κυρίως Δημοτικού, οι οποίοι εκείνη την ώρα επέστρεφαν σπίτια τους. Το μπροστινό μέρος του λεωφορείου πέρασε από το σημείο, ωστόσο οι πίσω ρόδες εγκλωβίστηκαν στην τρύπα, βάθους τουλάχιστον μισού μέτρου, που άνοιξε σε όλο το πλάτος της οδού από το ένα πεζοδρόμιο μέχρι το άλλο. Ευτυχώς, κανένα από τα παιδιά δεν τραυματίστηκε καθώς το όχημα κινούταν με μικρή ταχύτητα. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς και βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους. Μετά από περίπου δύο ώρες και με την επέμβαση ειδικού γερανοφόρου οχήματος το λεωφορείο απεγκλωβίστηκε.

Η Πολιτική Προστασία Βριλησσίων βρέθηκε στο σημείο με εκσκαφέα και κάλυψε την καθίζηση προσωρινά με χώμα προκειμένου να δώσει και πάλι το δρόμο στην κυκλοφορία. Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο συνέβη την επομένη της κακοκαιρίας. Στο συγκεκριμένο δρόμο έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες για την επέκταση του φυσικού αερίου, έργα για οπτικές ίνες και κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν πολλά μπαλώματα. Την ευθύνη για το συγκεκριμένο δρόμο έχει ο Δήμος Βριλησσίων. Η λύση που έχει δοθεί είναι προσωρινή καθώς αν βρέξει ξανά ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δε θα δημιουργηθεί εκ νέου πρόβλημα.

Πηγή: vrilissiapress.gr