Τα νέα λεωφορεία που έρχονται στους δρόμους -Ποιος μεγάλος ελληνικός όμιλος τα φέρνει

Στους δρόμους της χώρας μας θα κινούνται τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία της εταιρείας Bluebus που είναι φιλικά στο περιβάλλον και διακρίνονται για την ικανότητά τους να κινούνται εύκολα εντός των στενών των πόλεων.

Επί ελληνικού εδάφους θα εκτελούν δρομολόγια τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία της βρετανικής εταιρείας Bluebus, η οποία σύναψε συνεργασία με τον όμιλο Συγγελίδη.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα νέα μηδενικών ρύπων μίνι λεωφορεία της εταιρείας τα οποία έχουν μήκος 6 μέτρα και θα διανέμονται αποκλειστικά από την εταιρεία Aiglon, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Συγγελίδης.

BUY NOW

ADVERTISEMENT

ADVERTISING

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί την πρώτη που συνάπτει η Bluebus για τα νέα της οχήματα, που έχουν σχεδιαστεί ώστε να ελίσσονται απρόσκοπτα εντός των στενών των πόλεων και ως εκ τούτου κρίνονται ιδανικά για τους ελληνικούς δρόμους.

Τα 6μετρα λεωφορεία σχεδιάστηκαν στη Γαλλία, ενώ παράγονται στην Βρετανία, σε εγκαταστάσεις που ευθυγραμμίζονται με τα αυστηρά πρότυπα ISO 9001 & ISO 14001. Η δομή τους είναι ανακυκλώσιμη σε ποσοστό 98%, και τροφοδοτούνται από μπαταρίες λιθίου στερεού ηλεκτρολύτη συνολικής ενεργειακής χωρητικότητας 126 kWh που εξασφαλίζουν αυτονομία η οποία υπερβαίνει τα 280 χλμ. και ως εκ τούτου μπορούν να εκτελούν δεκάδες δρομολόγια με μόλις μία φόρτιση.

Σημειώνεται ότι τα λεωφορεία μπορούν να μεταφέρουν έως και 35 επιβάτες, με τις μικρές του διαστάσεις (5,94 μ. μήκος, 2,21 μ. πλάτος και 2,94 μ. ύψος) να επιτρέπουν τον εύκολο χειρισμό τους από τον οδηγό.

Tο νέο 6μετρο ηλεκτρικό μίνι λεωφορείο της Bluebus ήδη βρίσκεται στη χώρα μας και χρησιμοποιείται από την εταιρεία Goldair Handling για τη μεταφορά επιβατών από και προς το αεροσκάφος, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Η συμφωνία με τον Όμιλο Συγγελίδη θα διασφαλίσει την παρουσία μας σε μια πολύ δυναμική και πολλά υποσχόμενη αγορά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Bluebus, Richard Bouveret.