Τους αποφοίτους των λυκείων της πόλης του 2022 βράβευσε ο Δήμος Ηρακλείου

Νίκος Μπάμπαλος: «Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον μας αξίζουν την βοήθειά μας»

Τα παιδιά που αποφοίτησαν το φετινό καλοκαίρι από τα λύκεια της πόλης και συνεχίζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τίμησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε μια ζεστή γιορτή που οργάνωσε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου». Οι νέες και οι νέοι, φοιτητές πλέον, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν ξανά με τους συμμαθητές των σχολικών θρανίων αλλά και να παραλάβουν τον έπαινο που είχε ετοιμάσει για τον κάθε ένα και την κάθε μια ο Δήμος. Μαζί και αρκετοί υπερήφανοι γονείς για να καμαρώσουν τα παιδιά που συνεχίζουν να κυνηγούν τους στόχους τους στη ζωή.

«Αυτό άλλωστε είναι το πιο σημαντικό: να βάζουμε στόχους, όποιοι και εάν είναι αυτοί, και να προσπαθούμε να τους πετύχουμε», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος και συμπλήρωσε: «Αυτά τα παιδιά είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, τα χέρια στα οποία θα αφήσουμε την τύχη αυτού του τόπου, ίσως και του πλανήτη. Αξίζουν, λοιπόν, το ευχαριστώ, την προσοχή αλλά και τη βοήθειά μας».

Ένα τμήμα αυτής της βοήθειας είναι το πρόγραμμα Σου Έχω Δέμα, μέσα από το οποίο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ενισχύει τους Ηρακλειώτες φοιτητές που σπουδάζουν στην επαρχία και ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, στέλνει τακτικά δέμα με είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη καθημερινότητας κτλ) σε όσους φοιτητές κάνουν την σχετική αίτηση στην αρχή του κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Η βραδιά έκλεισε με την συναυλία της Μαρκέλλας Κουκούλη, με χριστουγεννιάτικες και άλλες μελωδίες από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο. 

Σε επόμενη φάση ο Δήμος θα βραβεύσει τους αποφοίτους από τις προηγούμενες χρονιές, κατά τις οποίες, λόγω της πανδημίας, δεν έγιναν οι αντίστοιχες εκδηλώσεις.