Τραμπ: Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες

04.04.202321:06

Υπό κράτηση τέθηκε πριν την απαγγελία κατηγοριών ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποιός δήλωσε αθώος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε νωρίτερα σήμερα στο γραφείο της εισαγγελίας του Μανχάταν ως ποινικός κατηγορούμενος, όπου τέθηκε υπό κράτηση πριν την απαγγελία κατηγοριών για την καταβολή χρημάτων και την εξαπάτηση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το πρωτοφανές για τις ΗΠΑ θέαμα διαδραματίστηκε ενώπιον ενός πλήθους που είχε συγκεντρωθεί έξω από την εισαγγελία. Η αυτοκινητοπομπή των 11 οχημάτων του Τραμπ έφτασε λίγο πριν από τη 1:30 μ.μ. (ώρα Νέας Υόρκης) στο γραφείο του εισαγγελέα, που αποτελεί μέρος του πανύψηλου κτιρίου των ποινικών δικαστηρίων του Μανχάταν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες.  Μετά την απαγγελία των 34 κακουργηματικών κατηγοριών για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων από τον εισαγγελέα της περιφέρειας, τον Άλβιν Λ. Μπραγκ, ο Τραμπ δήλωσε αθώος και αναμένεται ότι θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς εγγύηση.

Ο Τραμπ είχε αρνηθεί ήδη κάθε αδίκημα, καθώς και οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με την Στόρμι Ντάνιελς, πολύ προτού καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Επιπλέον, έχει καλέσει τους οπαδούς του να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψή του.

Με τους φόβους για διαδηλώσεις και απειλές εμπνευσμένες από τον Τραμπ να αυξάνονται, οι κινήσεις του μέσα και γύρω από το δικαστήριο είναι εξαιρετικά χορογραφημένες από τη Μυστική Υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης, την ασφάλεια του δικαστηρίου και το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, το οποίο ερευνά τον Ντόναλντ Τραμπ εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.

Newsroom