Τo 2o ΔΣ σχολείο Νέας Ερυθραίας συμμετείχε στην τέταρτη κινητικότητα του έργου ERASMUS+ KA229

Τo 2o ΔΣ σχολείο Νέας Ερυθραίας συμμετείχε την εβδομάδα 05/02/23-10/02/23 στην τέταρτη κινητικότητα του έργου ERASMUS+ KA229 “Make me Live, I will Live, the World will Live” και ταξίδεψε στην Ιταλία,  συγκεκριμένα στην πόλη Comiso της Σικελίας.

Οι τέσσερις μαθητές Μεταξία Δ., Σμαράγδα Σ., Ιωάννης Π. και Αμαρίλτο Μ. με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς κα Λάσκαρη και κα Κορωναίου συμμετείχαν με τους συμμαθητές από την Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία και Λετονία σε περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο σχολείο Istituto Comprensivo «G. Verga» όπου μαθητές/τριες από την προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, με σημαίες, τραγούδια και χορούς. Η κάθε χώρα συμμετείχε με πολύ ενθουσιασμό στην οικολογική δράση δημιουργίας του «Πράσινου Τοτέμ» του έργου.

Επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Δημαρχείο και στο  μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Comiso. Μέσα από τα εκθέματα των παλαιολοντικών και ζωολογικών τμημάτων, τα οποία αναδεικνύουν τις γεωγραφικές και χρονικές μεταβολές (εξαλείψεις) των ζώων στον πλανήτη μας, οι μαθητές κατανόησαν την ανάγκη λήψης μέτρων κατά της απώλειας της βιοποικιλότητας που συμβαίνει τη σημερινή εποχή και τη σχέση βιοποικιλότητας-κλιματικής αλλαγής.

Οι μαθητές/τριές μας επισκέφτηκαν  τις πόλεις Κομίζο, Ragusa και Σαρακούσες και μέσα από ξεναγήσεις και βιωματικά παιχνίδια, συνειδητοποιήσαν την πλούσια πολιτισμική κληρονομία του νησιού όπου o Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το Βυζάντιο, οι Νορμανδοί και οι Άραβες διαμόρφωσαν με μοναδικό τρόπο την ιστορία και την αρχιτεκτονική του τόπου.

Στην διάρκεια της επίσκεψης στην Ιταλία,  οι μαθητές/τριές μας, οι οποίοι/ες έτυχαν άριστης φιλοξενίας από ιταλικές οικογένειες, είχαν την ευκαιρία να δεθούν ακόμη περισσότερο με τους νέους τους φίλους/ες