Υπεγράφησαν οι συμβάσεις παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής και των Δημάρχων Περιστερίου Α. Παχατουρίδη και Ν. Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλου

Πάνω από 115 εκατ. ευρώ μέσω ΠΕΠ Αττικής για 81 έργα σε σχολικές μονάδες της Αττικής.

Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας η δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων για τα παιδιά της Αττικής μας».

Άλλο ένα σημαντικό βήμα επετεύχθη για την επιτάχυνση των διαδικασιών ανέγερσης νέας πτέρυγας στο 4ο Δημοτικό σχολείο Ν. Ηρακλείου Αττικής και εγκαταστάσεων στο 10ο  ΓΕΛ Περιστερίου.  Χθες παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και των Δημάρχων Περιστερίου Α. Παχατουρίδη και Ν. Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλου,  υπεγράφησαν στα γραφεία της ΚτΥπ Α.Ε. η σύμβαση εκτέλεσης του έργου ανέγερσης πτέρυγας στο 4ο Δημοτικό Ν. Ηρακλείου προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ και η σύμβαση εκπόνησης Μελετών για το 10ο ΓΕΛ Περιστερίου, προϋπολογισμού 479.249 €.

Συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί πάνω από  81 δράσεις σχολικών έργων και μελετών με περισσότερα από 115 εκ.€  και δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Οι σχετικές αποφάσεις υπεγράφησαν από τον  Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε.  Θ.Γιάνναρη, τους δημάρχους  Περιστερίου Α. Παχατουρίδη και Ν. Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλο και εκπροσώπους των αναδόχων. Παρόντες στην υπογραφή ήταν επίσης ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπος, οι Αντιπεριφερειάρχες Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου Α. Θεοδωράκος, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Ν. Ηρακλείου Σ. Χατζηβασίλογλου και υπηρεσιακά στελέχη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε., όσο και οι δήμαρχοι εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την ουσιαστική συνδρομή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και συνολικά των στελεχών της Περιφέρειας, στην άμεση ένταξη και χρηματοδότηση κτηριακών υποδομών οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που καταγράφονται στην Αττική.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής των συμβάσεων ακολούθησαν οι παρακάτω δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης:

Για ακόμα μια φορά βρισκόμαστε στο φιλόξενο χώρο των Κτιριακών Υποδομών για να επιβεβαιώσουμε ότι η Αττική αλλάζει προς όφελος των πολιτών, των παιδιών μας και της ανάπτυξης. Σύγχρονα σχολεία σημαίνει προαγωγή της μάθησης και ενίσχυση των δεξιοτήτων. Σήμερα έχουμε τη χαρά να είμαστε παρόντες κατά τη διαδικασία υπογραφής σύμβασης για την “Προσθήκη πτέρυγας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ηρακλείου – Οικοδομικές εργασίες & Η/Μ εγκαταστάσεις”. Αρχικός προϋπολογισμός του έργου: 4,4 εκ. € με χρηματοδότηση από τον Άξονα Προτεραιότητας 11 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, καθώς και την «Εκπόνηση Μελετών, Απαιτούμενες Εγκρίσεις, και Έκδοση Οικοδομικής Αδείας για το 10ο ΓΕΛ Περιστερίου» με προϋπολογισμό δημοπράτησης της μελέτης: 479.249 € με χρηματοδότηση από τον Άξονα Προτεραιότητας 11 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Μέχρι σήμερα έχουμε εντάξει στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 81 Πράξεις κατασκευής και βελτίωσης υποδομών εκπαίδευσης Συνολικού Προϋπολογισμού Δ.Δ 115.723.500,27 €. Η συμβολή μας θα συνεχιστεί και στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών σχολείων, βελτίωση προσβασιμότητας σε υφιστάμενες σχολικές υποδομές και σύγχρονο εξοπλισμό εκπαίδευσης προκειμένου όλοι οι μαθητές της Περιφέρειας Αττικής να απολαμβάνουν υπηρεσίες εκπαίδευσης υψηλής αξίας. Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ, κάνουμε την Αττική κάθε μέρα και καλύτερη. Θέλω να ευχαριστήσω και τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον πρόεδρο της ΚτΥπ, ενώ παράλληλα θα ήθελα να επισημάνω ότι η αυτοδιοίκηση που υπηρετώ χρόνια απασχολεί εκλεκτά στελέχη. Σήμερα ανάμεσά μας βρίσκονται κάποια από τα πολύ εκλεκτά στελέχη, όπως ο Αντρέας Παχατουρίδης και ο Νίκος Μπάμπαλος. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τη διαχειριστική μας αρχή, τον κύριο Δρόση, τους Αντιπεριφερειάρχες Λ. Κεφαλογιάννη και Α. Λεωτσάκο καθώς και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας.

Δείτε σχετικό Βίντεο: https://youtu.be/V1uTCvG904E   

Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης

Όπως ξέρετε είμαι 20 χρόνια συνεχόμενα δήμαρχος. Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάζομαι με τον ΟΣΚ και την ΚτΥπ. Οφείλω να επισημάνω ότι με τη νέα ηγεσία των κτηριακών υποδομών έχω διαπιστώσει μία άλλη ταχύτητα επίλυσης των προβλημάτων της παιδείας. Ευχαριστώ θερμά τόσο τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ο οποίος με συνέπεια και με σταθερά βήματα συμβάλει στην βελτίωση των υποδομών των πόλεων μας, όσο και τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε. και της Περιφέρειας για τη συνδρομή τους στον εκσυγχρονισμό των σχολικών μας κτιρίων. Ως Δήμαρχοι καθημερινά βρισκόμαστε κοντά στους πολίτες και στις γειτονιές των πόλεων μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εισπράττεις την  ικανοποίηση των πολιτών ως εκπρόσωπος μιας καλύτερης Ελλάδας, ενός  καλύτερου δήμου. Όπως λέω στους συμπολίτες μου το καλύτερο Περιστέρι δεν είμαι εγώ ο δήμαρχος, αλλά τα παιδιά μας, τα παιδιά σας για τα οποία όλοι μας θα πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Δείτε σχετικό Βίντεο: https://youtu.be/zQ_TJsCJews

Δήμαρχος Ν. Ηρακλείου Αττικής

Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για το Ηράκλειο γιατί μετά από το μεγάλο σεισμό στην Πάρνηθα το 1999 εκτός από τεράστιες ανθρώπινες απώλειες είχαμε και τεράστιες ζημιές σχεδόν σε όλα τα κτίρια. Ένα από αυτά τα δημόσια κτίρια που αντιμετώπισαν προβλήματα ήταν και το 4ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου. Πέρασαν τόσα χρόνια για να είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στους συμπολίτες μας ότι ξεκινάμε την ανέγερση μιας νέας πτέρυγας και ξέρετε αυτό δεν έγινε τυχαία. Από το 2014 όταν και είχα την τιμή να εκπροσωπώ την πόλη μας, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάναμε με τους συνεργάτες μου είναι να δούμε τι καλύτερο θα μπορούσαμε να κάνουμε με τα σχολεία μας και ειλικρινά μέχρι το 2019 έβρισκα κλειστές πόρτες παντού. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γ. Πατούλη καθώς για δεύτερη φορά σε αυτή τη θητεία η συνδρομή της Περιφέρειας ήταν καθοριστική. Εκτός από τη χρηματοδότηση της προσθήκης της νέας πτέρυγας του τέταρτου δημοτικού σχολείου μετά από το νέο σεισμό του 2019 όταν ζήτησα τη συνδρομή της Περιφέρειας με αίτημα 1,5 εκατομμύριο για την αποκατάσταση των ζημιών, ο Περιφερειάρχης μου απάντησε θετικά επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά προηγούνται». Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον Πρόεδρο της ΚτΥπ,  καθώς και τα στελέχη των υπηρεσιών. Αισθάνομαι πραγματικά ότι για πρώτη φορά κάποιος ασχολήθηκε σοβαρά με το πρόβλημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας.

Δείτε σχετικό Βίντεο: https://youtu.be/vpALfz174eg

Διευθύνων Σύμβουλος  της ΚτΥπ Α.Ε.  Θ. Γιάνναρης

Συνεχίζουμε να υλοποιούμε, σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής – με τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, το μεγαλόπνοο πρόγραμμα της κατασκευής δεκάδων νέων σχολικών μονάδων σε όλη την Αττική, στο οποίο έχει συμβάλλει ουσιαστικά το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών. Σήμερα υπογράφηκαν, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Προσθήκη πτέρυγας στο 4Ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ηρακλείου Νομού Αττικής», καθώς και η σύμβαση εκπόνησης της μελέτης για το 10ο ΓΕΛ Περιστερίου, με τη σημαντική συνεισφορά των δύο αποτελεσματικών δημάρχων, του κ. Μπάμπαλου και του κ. Παχατουρίδη. Για εμάς, την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., έγνοια μας είναι τα παιδιά, το μέλλον της χώρας. Υποχρέωση και καθήκον μας είναι, να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην ενίσχυση των υποδομών παιδείας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚτΥπ Τ. Κατσίπος, η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Λεωτσάκος αναφέρθηκαν στη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τους δημάρχους καθώς και με τα στελέχη της Διαχειριστικής αρχής και της  ΚτΥπ ΑΕ προκειμένου να υλοποιηθούν σημαντικές σχολικές υποδομές. Αντίστοιχα στη στενή συνεργασία αναφέρθηκε και ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου κ. Θεοδωράκος, ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου κ. Χατζηβασίλογλου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, τον δήμαρχο, την ΚτΥπ  και τα στελέχη των υπηρεσιών τους για τη συμβολή τους προκειμένου να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές οι μαθητές του σχολείου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ