Με τη συμμετοχή των ΟΤΑ – μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ, στελεχών της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής και Συνεργατών του ΕΔΔΥΠΠΥ η εκδήλωση του Δικτύου

Γ. Πατούλης: «Οι δράσεις πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου με τη συμβολή του ΕΔΔΥΠΠΥ ενισχύονται συνεχώς στην Περιφέρεια Αττικής» 

Στα προγράμματα και τις δράσεις που σχετίζονται με την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Δικτύου. Όπως επισήμανε το ΕΔΔΥΠΠΥ και τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στην υλοποίηση του οράματος του για την ενίσχυση της πρόληψης στην Αττική και συνολικά σε εθνικό επίπεδο. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, καθώς και Βουλευτές, τα μέλη του Δ.Σ, της Επιστημονικής Επιτροπής, Πολιτικοί Εκπρόσωποι από Δήμους της Χώρας, Φορείς που συνεργάζονται με το ΕΔΔΥΠΠΥ και πλήθος κόσμου έκοψαν και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δικτύου. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν για το επιστημονικό έργο και την κοινωνική τους προσφορά οι κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», η οποία εκπροσωπήθηκε από τον κ. Στέλιο Γραφάκο, Παιδίατρο- Αιματολόγο και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου, Μαίρη Γρηγοροπούλου Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Γ.Ο.Ν.Κ. «οι Άγιοι Ανάργυροι», Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας- Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, η οποία εκπροσωπήθηκε από την κα Κυριακή Κανελλακοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Γενική Γραμματέας Ελληνική Εταιρείας Χημειοθεραπείας, η οποία, επίσης, βραβεύθηκε.

Ο  Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ευχήθηκε το νέο έτος να αποτελέσει έναυσμα για δυναμική συνέχεια των δράσεων του Δικτύου, ενίσχυση της συμμετοχής των Δήμων- μελών με ένταξη περισσότερων από αυτές τις δράσεις στο πρόγραμμά τους, αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων, καθώς και προσθήκη νέων Δήμων στο Δίκτυο. Ο κΓιώργος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, με την κοπή της πίτας σηματοδοτείται μία νέα χρονιά, αλλά και μία νέα εποχή όπου το ΕΔΔΥΠΠΥ και τα ΚΕΠ Υγείας θα ενισχυθούν με περαιτέρω δράσεις, νέα προγράμματα και συνεργασίες, ώστε η Υγεία και ο προσυμπτωματικός έλεγχος να γίνουν η βασική προτεραιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατ’ επέκταση των κατοίκων όλης της χώρας Μέσα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και των ΚΕΠ Υγείας έχουν ωφεληθεί με δωρεάν εξετάσεις και εκπαιδεύσεις, καθώς και έχουν παρακολουθήσει τις επιστημονικές ημερίδες που διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, χιλιάδες συμπολίτες μας που χάρη στις ενέργειες των δήμων τους μπορούσαν να συμμετάσχουν και να ενημερωθούν».

Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ, κα Μαρία Κουρή δήλωσε: «Το ΕΔΔΥΠΠΥ από την ίδρυσή του, όπως και τα ΚΕΠ Υγείας, έχουν αποδείξει πως βρίσκονται δίπλα στον άνθρωπο και έχουν βασική προτεραιότητα την ευζωία του πληθυσμού. Με αυτό ως πυξίδα, θα συνεχίσουμε εντατικά προς την ορθή και στοχευμένη κατεύθυνση, αυτή της προαγωγής της υγείας και της επίρρωσης ενός ήδη ισχυρού και ενωμένου Δικτύου που θα είναι φορέας ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα υγείας».