Παναιτώλιο: Επιστρέφει η παιδική χαρά, μετά τις διαμαρτυρίες γονέων στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Επανατοποθετείται τελικά στο Παναιτώλιο η παιδική χαρά που “ξήλωσε” αιφνιδιαστικά η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας, μετά τη συντονισμένη διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονέων το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεκάδες γονείς, με τα παιδιά τους, εκπαιδευτικοί, κάτοικοι της Αλσούπολης και της Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήσαμε μαζική και μαχητική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ν. Ιωνίας το απόγευμα της Δευτέρας 27/3, απαιτώντας από το Σώμα να πάρει απόφαση ώστε να αποκατασταθεί η παιδική χαρά στο Παναιτώλιο (την οποία πριν λίγες ημέρες και χωρίς καμία προειδοποίηση «ξήλωσε» η δημοτική αρχή) και να δεσμευτεί ότι το Παναιτώλιο θα παραμείνει δημόσιος χώρος και ανοικτός για τον λαό και τη νεολαία της περιοχής, αναφέρουν οι γονείς.

Η Δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι “εν ευθέτω χρόνω” -όπως είπε η Δήμαρχος χαρακτηριστικά- η Παιδική χαρά και τα όργανα που ξηλώθηκαν θα τοποθετηθούν πάλι, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες φροντίσουν να εξασφαλίσουν προδιαγραφές για την ασφάλεια των παιδιών.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πέτυχαν ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα με τη συνδρομή γονιών και εκπαιδευτικών της περιοχής, που απαίτησαν να ξαναλειτουργήσει η παιδική χαρά και να προστατευθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας του χώρου.

Η ανακοίνωση των γονέων και εκπαιδευτικών:

Θέμα για το “ξήλωμα” στο Παναιτώλιο από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας το θέμα έθεσε η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ χαιρετίζει τη δυναμική, μαζική κινητοποίηση των  φορέων της πόλης μας στο Δημαρχείο της Ν. Ιωνίας και την παρέμβαση γονιών και παιδιών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 27/03/23 για την άμεση αποκατάσταση της παιδικής χαράς στην αυλή του Παναιτωλίου και τη διατήρησή του συνολικά ως δημόσιο και δωρεάν χώρο χωρίς καμιά εμπορική μελλοντική χρήση.

Τα  αιτήματα που προβλήθηκαν από την εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενσωματώνοντας και τα αιτήματα των παριστάμενων γονιών και δημοτικών συμβούλων, ψηφίστηκαν ομόφωνα ως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία και δεσμεύει τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στην πραγματοποίησή της (παρά τις κωλυσιεργίες και τα εμπόδια που έθετε η δημοτική αρχή διά του προέδρου του Δ.Σ. για μην υπάρξει δέσμευση για την υλοποίησή της).

Το Παναιτώλιο θα παραμείνει δημόσιος χώρος αναψυχής και πολιτισμού, ελεύθερος στους κατοίκους της Ν. Ιωνίας και η παιδική χαρά θα επανατοποθετηθεί με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και την πιστοποίηση που χρειάζεται. Αυτή είναι η θέληση του λαού της περιοχής και με την αγωνιστική του παρέμβαση απέδειξε ότι μπορεί να την επιβάλλει!  

Καλούμε τον λαό της πόλης μας σε επαγρύπνηση ενάντια σε κάθε προσπάθεια που θα έρθει σε αντίθεση με την παραπάνω απόφαση. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα ενημερώνει για τα βήματα της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά την υλοποίησή της».

Ανακοίνωση και από τη “Δημιουργία Αλληλεγγύη”

Η χθεσινή δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων της Αλσούπολης στο Δημαρχείο της πόλης  σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης  να εισάγει το θέμα της επαναλειτουργίας της παιδικής χαράς (που αποξηλώθηκε πρόσφατα από την πλατεία του Παναιτωλίου) με την σύμφωνη γνώμη της παράταξης μας αλλά και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, είχε επιτυχή κατάληξη.   Μάλιστα προκειμένου να συζητηθεί κατά προτεραιότητα το θέμα αυτό η Δημοτική μας Παράταξη δέχτηκε να μεταφερθεί στο επόμενο Δ.Σ η συζήτηση του θέματος που είχαμε φέρει εμείς και αφορούσε στην μεταφορά του οικίσκου Διακριτής Συλλογής Ανακυκλωσίμων Υλικών από την πλατεία της Αλσούπολης  στη συμβολή των οδών Μεσσηνίας και Δωδεκανήσου , σε άλλο κατάλληλο χώρο. 

Το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα , λόγω του επείγοντος και της παρουσίας των παριστάμενων πολιτών, συμφωνήθηκε ομόφωνα και συζητήθηκε κατά προτεραιότητα.

Από το ξεκίνημα της συζήτησης και  προκειμένου να απαντηθεί η απλή ερώτηση «γιατί αποξηλώσατε την παιδική χαρά του Παναιτωλίου και πότε έχετε σκοπό να την επαναφέρετε προς χρήση;» μέχρι και να γίνει αποδεκτό  το καθολικό-επιτακτικό αίτημα των πολιτών και  παριστάμενων Δημοτικών Συμβούλων να αποφασιστεί η όσο δυνατόν ταχύτερη επαναλειτουργία της παιδικής χαράς , σπαταλήθηκαν – άκουσον – άκουσον…. 5 ώρες μίας συνεδρίασης  ροντέο. Εκχυδαΐστηκε, το λιγότερο, ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου. Τεράστια η συμβολή της κυρίας Δημάρχου.  Από  τους κλασσικούς και αόριστους μονολόγους της, ανασύρθηκαν οι  μη ακατάληπτες απαντήσεις: «εν ευθέτω καιρώ» και «φταίνε τα τοξικά δέντρα του Παναιτωλίου».

Ωστόσο όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι υπερθεμάτισαν και  υπερψήφισαν τα εύλογα αιτήματα των συμπολιτών μας όπως  διατυπώθηκαν τελικά από τον εισηγητή κ.Κατιμερτζόγλου συνθέτοντας τα όσα προτάθηκαν από τους συναδέλφους. Ο Πρόεδρος ανέγνωσε τις προτάσεις και η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα . Πιο συγκεκριμένα :

Το Δημοτικό  Συμβούλιο κατά συνεδρίαση της 27ης  Μαρτίου 2023 αποφάσισε ομόφωνα ότι αφενός θα αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία της παιδικής χαράς στην πλατεία του Παναιτωλίου σύμφωνα με τις νόμιμες πιστοποιήσεις και διαδικασίες , αφετέρου ότι ο χώρος του Παναιτωλίου είναι  συνολικά  δημόσιος χώρος και δεν νοείται εμπορική χρήση του. 

Τα περιστατικά που ακολούθησαν όμως, η γλώσσα και οι ύβρεις μεταξύ συναδέλφων  δηλητηρίασαν για μία ακόμη φορά την αίθουσα του Δημαρχείου  και απαξίωσαν πλήρως τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγκάζοντας έναν-έναν τους πολίτες αλλά και  τους Δημοτικούς Συμβούλους, να αποχωρούν μετά από την ομόφωνη  λήψη της σχετικής απόφασης.

Δυστυχώς τα «τοξικά δέντρα», που επικαλέστηκε η Δημοτική αρχή για το Παναιτώλιο, μάλλον έχουν σκεπάσει από άκρη σε άκρη το Δημαρχιακό κτίριο, με τους καρπούς τους να δηλητηριάζουν, ακόμη και τα ελάχιστα υγιή κύτταρα, που προσπαθούν να βρίσκονται στην υπηρεσία των πολύπαθων συμπολιτών μας.

Δεσμευόμαστε να σταματήσουμε με κάθε τρόπο τον νοσηρό κατήφορο  το ψέμα και τη εξαχρείωση,  τόσο εντός των Δημοτικών Συμβουλίων, όσο και σε κάθε περίσταση και με οποιαδήποτε  μορφή  και αφορμή εμφανίζεται και αναπαράγεται στις γειτονιές και στις συνοικίες της πόλης μας .

Γραφείο Τύπου Παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»