Οι στοιχηματικές εταιρίες και η κάλπη των εκλογών

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε για τις εκλογές της Κυριακής και «κλειδώνουν» οι νέες αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια οι Έλληνες πολίτες οδηγούνται ξανά στις κάλπες για τις εκλογές, που διεξάγονται με σύστημα απλής αναλογικής. 

Με το συγκεκριμένο σύστημα για να προκύψει αυτοδυναμία και σχηματισμός Κυβέρνησης από ένα κόμμα, χρειάζεται ποσοστό άνω του 45%, ανάλογα και με το ποσοστό των κομμάτων που δε θα πιάσουν το απαραίτητο 3% για να εισέλθουν στη Βουλή.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί σχηματισμός κυβέρνησης, ούτε με συνεργασία δύο ή περισσότερων κομμάτων, θα προκηρυχθούν δεύτερες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με σύστημα ενισχυμένης αναλογικής.

Τι λένε οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών

Απομένουν λιγότερες από 48 ώρες για να ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές και οι στοιχηματικές εταιρίες αναδιαμορφώνουν τις αποδόσεις για τον τελικό νικητή, τις διαφορές των κομμάτων, αλλά και τα over-under στα τελικά ποσοστά των κομμάτων.

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες η Νέα Δημοκρατία παραμένει φαβορί για να είναι το κόμμα που θα περάσει πρώτη το νήμα, ωστόσο δύσκολα θα πάρει το ποσοστό που απαιτεί η απλή αναλογική και ο εκλογικός νόμος για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι η απλή νίκη προσφέρεται σε αποδόσεις από 1.08 έως 1.11.

Κοντά στο 4,5% εκτιμάται η διαφορά των δύο «μεγάλων» κομμάτων από τις στοιχηματικές. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ένα ποσοστό που αγγίζει το 34,5%, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν ότι θα φτάσει κοντά στο 30,00%.

Τι βλέπουν οι στοιχηματικές για την αποχή

Για στοιχηματισμό προσφέρεται επιπλέον και το ποσοστό αποχής. Σύμφωνα με τα προγνωστικά, το ποσοστό αποχής αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 40%-42%.

Πώς αναμένεται να διαμορφωθεί η σύνθεση της νέας Βουλής 

Από εκεί και πέρα, οι αποδόσεις που παίζονται δείχνουν ότι η Βουλή θα σχηματιστεί από 6 κόμματα, καθώς εκτός της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το Μέρα25 προσφέρονται σε τιμές φαβορί για να πιάσουν ποσοστό 4%, δηλαδή μία μονάδα επάνω από το απαιτούμενο 3% που απαιτείται για την είσοδο στο Κοινοβούλιο. Παράλληλα, το να μπουν στη Βουλή πάνω από 5 κόμματα (Over 5,5) πληρώνει με 1.2!

Το ενδεχόμενο μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης στην κάλπη της Κυριακής 21 Μαΐου φαντάζει απίθανο με βάση την εκτίμηση των στοιχηματικών εταιριών. Συγκεκριμένα η πιθανότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης προφέρεται σε απόδοση 101.00.