Επίσκεψη της “Δημοκρατικής Συνεργασίας” στην εθελοντική πυροσβεστική μονάδα Πεντέλης

Με αφορμή την αντιπυρική περίοδο που έχει ξεκινήσει από 1η Μάϊου, κλιμάκιο του δημοτικού συνδυασμού Δημοκρατική Συνεργασία, αποτελούμενο από τον Παπακωνσταντίνου Δημοσθένη (υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Πεντέλης)  με τους Κώστα Βαρλαμίτη, Νίκο Τόλιο, Ηλία Βιλλιώτη, Γιώργο Μουαμελετζή και Κώστα Αποστολίδη πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στα παλιά λατομεία του δήμου και επισκέφθηκε την εθελοντική πυροσβεστική μονάδα στην Πεντέλη, τη μοναδική στο είδος της στην Αττική.

Κατά την επίσκεψή μας είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον επικεφαλής βάρδιας της μονάδας κ. Κυριάκο Αλεξανδρή και τους αφοσιωμένους άμισθους εθελοντές πυροσβέστες που βρίσκονταν σε υπηρεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθελοντές αυτοί προσέρχονται από διάφορες περιοχές της Αττικής για να υπηρετήσουν στις αντίστοιχες θέσεις τους.

Θα ήθελα να εκφράσω τον απόλυτο θαυμασμό μου για το έργο που επιτελούν αυτοί οι εθελοντές, που επιδεικνύουν καθημερινά ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την προστασία του δήμου μας. Η δέσμευσή τους και η επαγγελματική τους προσέγγιση στην αντιμετώπιση των κινδύνων είναι πραγματικά αξιέπαινη.

Σήμερα, συζητήσαμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις δυνατότητες περαιτέρω υποστήριξης του έργου τους. Ως υποψήφιος δήμαρχος, είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω αυτόν τον διάλογο και να εμβαθύνω στα θέματα που αντιμετωπίζω. Θέλω να ακούσω τις ανάγκες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για ενίσχυση της πυροπροστασίας στον Δήμο Πεντέλης.

Η ασφάλεια των πολιτών μας είναι κορυφαία προτεραιότητα και η συμβολή των εθελοντών πυροσβεστών αξίζει τον μέγιστο θαυμασμό και την υποστήριξή μας.

Δεσμεύομαι να οργανώσουμε μελλοντικές συναντήσεις για να συζητήσουμε για θέματα της δουλειάς τους με περισσότερες λεπτομέρειες και να βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε τις προσπάθειές τους.

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πεντέλης