ΣΥΡΙΖΑ: Αδιάκοπες ζυμώσεις και «οργιώδες» παρασκήνιο στην Πολιτική Γραμματεία για την κούρσα της διαδοχής

Με το βλέμμα στραμμένο στην προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα εγκρίνει και τις υποψηφιότητες για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Στη συνεδρίαση μετέχει και ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος. Ζητούμενο αποτελεί το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί για την διεξαγωγή του συνεδρίου, αλλά και τις εσωκομματικές εκλογές, για το οποίο στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας έχουν εκφράσει επιφυλάξεις, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης.

Παράλληλα, τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν οι Αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και ο ορισμός του νέου Εκπροσώπου Τύπου μετά την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου. Λίγο μετά τις 18:00 φάνηκε πως νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος θα είναι ο Στέργιος Καλπάκης.

Με τους υποψήφιους να «κλειδώνουν» καθώς περνούν οι ώρες, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου

 που προηγήθηκε οι φερόμενοι ως διεκδικητές της Προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έσπευσαν να δώσουν ένα «δείγμα γραφής» του ιδεολογικού στίγματος, αλλά και του κοινωνικού εύρους του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» και των ορίων της διεύρυνσής του, αξιοποιώντας το βήμα της Βουλής, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων. Ταυτόχρονα, σε ένα παράλληλο επίπεδο μια σειρά από πολιτικές πλατφόρμες παρουσιάστηκαν κατά μόνας, ως βάση εσωκομματικού προβληματισμού και διαλόγου, αλλά κυρίως ως βατήρας εσωκομματικών συνθέσεων, καθώς η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα έχει ρευστοποιήσει το μέχρι πρότινος γνωστό εσωκομματικό πεδίο, ευνοώντας νέες ομαδοποιήσεις.