Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Καχύποπτοι απέναντι σε φροντιστηριακές διαφημίσεις ενώ δεν υπάρχει καν …ύλη

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου με αφορμή κάποιες φροντιστηριακές διαφημίσεις σχετικά με τη προκήρυξη για τη Δικαστική Αστυνομία που πρόκειται να συσταθεί, τοποθετήθηκε επί του θέματος μέσω ανάρτησης του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπου ανέφερε πως  οι πολίτες πρέπει να είναι καχύποπτοι απέναντι σε τέτοιες διαφημίσεις εφόσον δεν προβλέπονται εξετάσεις ή δεν υπάρχει καν ύλη ακόμη.

Η ανάρτηση του:

„Η αγωνία των πολιτών και τα «φροντιστήρια ΑΣΕΠ»

Μόλις διάβασα διαφήμιση φροντιστηριακής προετοιμασίας για γραπτές και προφορικές εξετάσεις σχετικά με τη δικαστική αστυνομία.

Αλήθεια ποιον ρώτησαν και κατέληξαν, πριν εκδοθεί η προκήρυξη,  στο συμπέρασμα ότι θα υπάρξουν «γραπτές και προφορικές εξετάσεις» για τη δικαστική αστυνομία;

Δεν έχω καμία τέτοια πληροφόρηση. Για την ακρίβεια έχω την ακριβώς αντίθετη: ότι τελικά θα είναι με μόρια και θα τροποποιηθεί η σχετική διάταξη. Ούτε βέβαια οι ψυχομετρικές εξετάσεις που πράγματι θα υπάρχουν έχουν ύλη για να τη διδαχθείς σε φροντιστήριο. Ψυχραιμία λοιπόν.

Γενικότερα τώρα και επειδή αρχίζει η φροντιστηριακή φιλολογία και για άλλους γραπτούς: Για να γίνει ειδική  γραπτή ή προφορική εξέταση  για  οποιαδήποτε πρόσληψη στο Δημόσιο  (πέραν του μεγάλου γραπτούς διαγωνισμού) πρέπει να ψηφιστεί  νόμος. Αλλά και όταν ψηφιστεί ο όποιος ειδικός νόμος,  μετά θα πρέπει να  εκδοθεί η προκήρυξη που θα μιλάει για συγκεκριμένα μαθήματα και ύλη Με άλλα λόγια  θα μεσολαβήσουν μήνες  για την όποια γραπτή εξέταση.  Στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό μεσολάβησαν 4 μήνες από την προκήρυξη.

Εν ολίγοις: να είστε απέναντι στις σειρήνες των φροντιστηρίων το ίδιο ή και περισσότερο καχύποπτοι  από ό,τι είστε απέναντι στο κράτος!  Να αναμένετε πάντα τη συγκεκριμένη προκήρυξη.“