Μία ανάσα από το να «ξεπαγώσουν» και επίσημα πια οι τριετίες -Τι είπε ο Άδωνις

«Είμαστε μία ανάσα από τον στόχο μας. Να πέσει, δηλαδή, το ποσοστό της ανεργίας κάτω του 10% και να “ξεπαγώσουν” και επίσημα πια οι τριετίες για 1,3 εκατομμύρια εργαζόμενους» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα με τα οποία η ανεργία μειώθηκε στο 10% τον Σεπτέμβριο του 2023.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα εξής:

«Σήμερα, διάβασα – με μεγάλη μου χαρά – ότι η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι η ανεργία στην Ελλάδα έπεσε στο 10% για τον μήνα Σεπτέμβριο από 10,6%, που ήταν τον Αύγουστο.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι άνεργοι στη χώρα μας μειώθηκαν κατά 104.240 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2022 και κατά 24.549 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2023.

Με αργά, αλλά σταθερά βήματα, προχωράμε μπροστά και βλέπουμε τους καρπούς των κόπων μας να ανταμείβονται.

Είμαστε, λοιπόν, μία ανάσα από τον στόχο μας. Να πέσει, δηλαδή, το ποσοστό της ανεργίας κάτω του 10% και να “ξεπαγώσουν” και επίσημα πια οι τριετίες για 1,3 εκατομμύρια εργαζόμενους.