Οι κάτοικοι του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού ενίσχυσαν βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας & Πολιτισμού,σε συνεργασία με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και με άλλους 40 Δήμους της Αττικής, διοργάνωσε δράση για τη συγκέντρωση βιβλίων. Σκοπός της δράσης ήταν να δημιουργηθούν ή να ενισχυθούν οι βιβλιοθήκες που λειτουργούν σε κάθε Δήμο, σε μορφή κοινωνικής βιβλιοθήκης, όπως βιβλιοθήκες σε ΚΑΠΗ ή οπουδήποτε χρειάζεται να συγκεντρωθούν βιβλία.

Τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν στον Δήμο μας, ήταν περισσότερα από 22.000 τίτλοι.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους κατοίκους που συμμετείχαν στη δράση και με ενθουσιασμό προσέφεραν τα βιβλία τους.

 Με χαρά σας ενημερώνουμε, καθώς δε θα θέλαμε ποτέ αυτός ο πλούτος να ξεχαστεί σε κάποια αποθήκη, πως αξιοποιήθηκε τόσο στις βιβλιοθήκες του Δήμου μας, όσο και αλλού, όπου μπορέσαμε να εντοπίσουμε ανάγκες. Εντυπωσιακή ήταν η χαρά και η συγκίνηση της προσμονής των βιβλίων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου στείλαμε βιβλία.

Ευχαριστούμε θερμότατα, όλους τους ΕΘΕΛΟΝΤΈΣ, ΜΑΘΗΤΈΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ και ΣΥΝΕΡΓΆΤΕΣ για τη συγκινητική και ανεκτίμητη συμβολή τους στη διαχείριση όλου αυτού του πολύ μεγάλου όγκου βιβλίων, καθώς και τη βιβλιοθηκονόμο και συνεργάτιδα μας, Φωτεινή Βασιλάκη, που εθελοντικά βοήθησε στη ταξινόμηση και διαλογή των βιβλίων, και συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό με τις γνώσεις της στο να μπορέσουμε να στείλουμε βιβλία σε τόσα πολλά μέρη ανάλογα με το είδος και της ανάγκες του κάθε τόπου.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε επίσης, στις ακόλουθες επιχειρήσεις και οργανισμούς, που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας, δωρεάν μεταφοράς 10.000 τίτλων βιβλίων, που διέθεσε ο Δήμος μας, σε βιβλιοθήκες στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στο Μεσολόγγι, στην Εύβοια, και στην Αττική, στα πλαίσια της φιλανθρωπικής αυτής δράσης.

Την Blue Star Ferries της Attica Group, για τη δωρεάν μεταφορά 2800 τίτλων βιβλίων, που διέθεσε ο Δήμος μας, στις βιβλιοθήκες των νησιών Αμοργού, Αστυπάλαιας, Τήλου, Χίου και Λέσβου.

Την ANEK LINES, για τη δωρεάν μεταφορά 150 τίτλων βιβλίων, που διέθεσε ο Δήμος μας, στις βιβλιοθήκες της Ανάφης.

Το Κτελ Αιτωλοακαρνανιας, για τη δωρεάν μεταφορά 1000 τίτλων βιβλίων, που διέθεσε ο Δήμος μας, στις βιβλιοθήκες του Μεσολογγίου.

Τις Μεταφορές Μήλου “Τσίφτης” – Τούρλος Πέτρος, για τη δωρεάν μεταφορά 550 τίτλων βιβλίων, που διέθεσε ο Δήμος μας, στις βιβλιοθήκες της Μήλου.

Τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων για τη δωρεάν μεταφορά 2500 τίτλων βιβλίων, που διέθεσε ο Δήμος μας, για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο Κριεζώτειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων Ευβοίας.

Τον συνεργάτη μας Αντώνη Σμυρνή, και τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας που με την πολύτιμη βοήθεια τους μεταφέρθηκαν ατελείωτες κούτες βιβλίων στον Πειραιά, στα ΚΤΕΛ και 3000 βιβλία στον Ωρωπό Αττικής.

Η έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας των επιχειρήσεων και των οργανισμών, όπως αυτή εκφράστηκε με τη συγκεκριμένη προσφορά τους, μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη για την συνέχιση του έργου μας!