Σημαντική πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων

Με την δημιουργία Μικρού Μουσείου Τέχνης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων ενημερώνει για την πρωτοβουλία τους σχετικά με την ανάρτηση κορυφαίων έργων τέχνης, τα οποία κοσμούν εσωτερικά τους χώρους και εκτίθενται στα παιδιά, δίνοντας τους έτσι την δυνατότητα να θαυμάσουν και να γνωρίσουν εξαίρετες και μοναδικές δημιουργίες, μεγάλων ζωγράφων.

Αναλυτικά:

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, σας ανακοινώνουμε, την δημιουργία Μικρού Μουσείου Τέχνης, το οποίο στεγάζεται από τις 6/12/2022, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων. 

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, Η ιδέα αγκαλιάστηκε με πολύ αγάπη τόσο από την πλευρά της Διεύθυνσης του σχολείου αλλά και από τους γονείς. 

Πρόκειται για την ανάρτηση κορυφαίων έργων τέχνης, τα οποία κοσμούν εσωτερικά τους χώρους και εκτίθενται στα παιδιά, δίνοντας τους έτσι την δυνατότητα να θαυμάσουν και να γνωρίσουν εξαίρετες και μοναδικές δημιουργίες, μεγάλων ζωγράφων. Ένα μεγάλο ταξίδι στο χρόνο, το οποίο έχει  συνοδοιπόρους του τα παιδιά μας αλλά και τους επισκέπτες του σχολείου μας. 

Η επιτυχία της ενέργειας αυτής βασίστηκε στην ευγενική συνεργασία γονέων και δασκάλου εικαστικών, με τον συντονισμό του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και την υποστήριξη της Διεύθυνσης του σχολείου. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό!

Η σκέψη, που αποτέλεσε το κίνητρο και τον οδηγό για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι πως η τέχνη και η επιστήμη, ενώνουν τους ανθρώπους. Καταργούν τα σύνορα. Δεν αναγνωρίζουν διακρίσεις. Προσφέρουν αξία και ομορφιά στην ψυχή μας!

Είμαστε πολύ υπερήφανοι, που συντελέσαμε κι εμείς, με αυτή την προσπάθεια μας στην πολιτιστική αναβάθμιση τόσο του σχολείου μας αλλά και της πόλης μας. Συνεχίζουμε το έργο μας με την ίδια συλλογιστική κι έμπνευση. 

Παραμένουμε πάντα θετικοί στο κάλεσμα και άλλων φορέων για την δημιουργία, ενδεχομένως, και ενός πιο διευρυμένου και συλλογικού πολιτιστικού επιτεύγματος, το οποίο θα προσφέρει χαρά και συγκίνηση στους πολίτες των Βριλησσίων. 

Με θερμούς χαιρετισμούς, 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων