Στο μικροσκόπιο της Βουλής οι αμαρτωλές συμβάσεις του ΟΣΕ

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στις 11:00, θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, η σύγκληση της οποίας αποφασίστηκε έπειτα από αίτημα Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ανέφερε ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είναι μια από τις πολλές που αναμένεται να διεξαχθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Ο κ. Τασούλας, επισήμανε, ότι είναι προφανές ότι με την αυριανή συνεδρίαση – ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, η οποία συγκαλείται για ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας και της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα, ανοίγει ο κύκλος των σχετικών συζητήσεων και δεν κλείνει αυτή η κοινοβουλευτική διερεύνηση. 

Νωρίτερα, τη διάθεσή του να είναι παρών στην Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε δηλώσει ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, και τον ενημέρωσε ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία θα συνεδριάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανόν τη Δευτέρα.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Οι βουλευτές με επιστολή τους ζήτησαν να κληθούν για ακρόαση οι πρώην υπουργοί Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (2013 – 15), Χρήστος Σπίρτζης (2015 – 19), Κώστας Αχ. Καραμανλής (2019 – 2023) και ο νυν υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει και αρμοδιότητες του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Η επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής: